Arhive pentru October 2008

26
Oct

Pastrarea si prepararea alimentelor

   Publicat de către: Atro;     în categoria Pastrarea alimentelor

•» Legumele care urmează a fi consumate crude, trebuie să fie bine coapte, proaspete si suculente, să aibă culori vii. Consumate în plin sezon, ele vor fi mai hrănitoare.

•» Pentru supele-cremă sunt indicate zarzavaturi bine coapte, chiar dacă sunt si mai vestede.

•» Vara nu trebuie să se facă provizii de legume, aceasta în scopul de a nu le lăsa să se oxideze în contact cu aerul. Prin oxidare, alimentele îsi pierd mare parte din proprietătile lor nutritive. Citeşte restul articolului »

Etichete: , , , , , , , ,

26
Oct

Temperatura la care trebuie consumate vinurile

   Publicat de către: Atro;     în categoria Bauturi romanesti

VINURILE ROSII
Vinurile rosii extractive, consistente, cum sunt cele din podgoria Plaiurile Drâncei; Dealurile Craiovei, Sâmburesti, Dealul Mare, Murfatlar, se consumă la temperatura camerei, respectiv la 18 -20°C. Vinurile rosii mai usoare, cu un continu’ al extractului ceva mai redus (Tîmburesti, Dăbuleni, Minis), câstigă dacă sunt consumate putin mai reci, respectiv la temperatura de15-18°C Citeşte restul articolului »

Etichete: , , , , ,

26
Oct

Ordinea degustarii vinurilor

   Publicat de către: Atro;     în categoria Bauturi romanesti

Câteva reguli generale este bine să fie cunoscute de oricare consumator, astfel:

•  Vinul alb sec se consumă înaintea celorlalte vinuri, după cum vinul rosu precede pe cel alb dulce.
•  Dacă la masa se servesc mai multe vinuri albe seci, sau mai multe rosii, ori albe dulci, trebuie să amintim că: vinul usor precede pe cel consistent, vinul tânăr precede vinul învechit si vinul ce provine dintr-un soi de struguri mai comun dintr-o regiune viticolă cu mai putină vocatie se consumă înaintea vinului rezultat dintr-un soi nobil, dintr-o regiune devenită celebră. Citeşte restul articolului »

Etichete: , , ,

26
Oct

Sfaturi practice in pregatirea si prepararea pestelui

   Publicat de către: Atro;     în categoria Peste ca la cherhana

Dupa ce se îndeparteaza imediat hârtia în care a fost ambalat, pestele se înveleste într-un servet udat cu otet. Se pastreaza într-un castron de inox sau într-un vas emailat.
Mirosul de peste de pe mâini dispare daca ne spalam cu apa rece în amestec cu ceapa cruda, otet si coaja de lamâie.
Dupa ce a fost curatat si spalat în apa rece de mai multe ori, pestele se stropeste pe toata suprafata cu otet sau zeama de lamâie. In felul acesta, carnea devine mai aromata, mai frageda si mai gustoasa.
Pentru a-si mentine gustul de peste proaspat, este recomandabil ca sararea pestelui sa se faca numai în momentul prepararii, adica dupa ce a fost curatat, spalat si portionat. Astfel sarat, pestele se lasa cam 30 de minute, dupa care se pregateste dupa dorinta. Citeşte restul articolului »

Etichete: , , ,